HALAL EXPERTISE

Uw partner in halal-certificatie

Case – Halal verzorgingsproducten – Bronnenonderzoek.

Share This Post

Cosmetica en verzorgingsproducten worden uitwendig gebruikt om de huid schoon en gezond te houden. Over het algemeen worden cosmetica herhaaldelijk en langdurig op de huid gebruikt. Cosmetica en lichaamsverzorgingsproducten zijn alle stoffen of preparaten die bestemd zijn om in aanraking te komen met verschillende uitwendige delen van het menselijk lichaam, zoals de opperhuid, het haarstelsel, de nagels, de lippen en de uitwendige geslachtsorganen of met de tanden en slijmvliezen van de mondholte.

De functies van deze artikelen zijn voornamelijk het reinigen, parfumeren, veranderen van het uiterlijk en/of corrigeren van lichaamsgeur en/of beschermen of in goede conditie houden. Cosmetica kunnen worden ingedeeld naar gebruik en toepassingsgebied, zoals huidverzorging, haarverzorging, lichaamsverzorging, mondverzorging en andere. Cosmetica kunnen worden ingedeeld naar gebruik en toepassingsgebied, zoals huidverzorging, haarverzorging, lichaamsverzorging, mondverzorging en andere.

Volgens de Maleisische norm MS 2200 luidt de definitie van halal cosmetica en persoonlijke verzorgingsproducten als volgt;

Producten die volgens de islamitische wetgeving zijn toegestaan en aan de volgende voorwaarden voor ingrediënten voldoen: geen grondstoffen bevatten die afkomstig zijn van menselijke delen of ingrediënten die van menselijke delen zijn afgeleid; geen delen of stoffen bevatten die afkomstig zijn van dieren die volgens de sharia verboden zijn voor moslims; geen halal-dieren gebruiken die niet volgens de sharia zijn geslacht; geen genetisch gemodificeerde materialen of organismen (GGO’s) bevatten die als Najs zijn veroordeeld; en de gebruiker niet schaden.
Als gevolg van een groeiend bewustzijn zijn moslimconsumenten bezorgd over de veiligheid, de kwaliteit, de samenstelling en het halal-karakter van cosmetische en persoonlijke verzorgingsproducten. Ze willen weten waar de gebruikte ingrediënten vandaan komen en hoe ze worden verwerkt. Door de vooruitgang en innovaties in de cosmetische technologie zijn er nu veel cosmetische ingrediënten afkomstig van verschillende bronnen, waaronder dierlijke. De niet-halal bron van grondstoffen voor cosmetica en lichaamsverzorgingsproducten kan worden vervangen door alternatieve ingrediënten voor halal naleving.

De belangrijkste ingrediënten voor de vervaardiging van cosmetica zijn water en olieachtige stoffen zoals oliën, vetten, wasesters en esteroliën, oppervlakteactieve stoffen die als emulgator en oplosmiddel worden gebruikt, bevochtigingsmiddelen, verdikkingsmiddelen, antioxidanten, sekwestratiemiddelen, werkzame stoffen zoals plantenextracten, kleurstoffen, geurstoffen en andere. Bij de keuze van de grondstoffen moet met verschillende factoren rekening worden gehouden. De belangrijkste factoren voor de selectie van grondstoffen zijn :

Voldoen aan de productdoelstelling;

Veiligheid voor de consument;

Stabiliteit;

Behoud van kwaliteit.

Maintenir la qualité. Deze dierlijke bronnen kunnen vormproblemen hebben; zij zijn ofwel afkomstig van verboden dieren zoals varkens en honden, ofwel van ongeslachte halal dieren zoals runderen, schapen of kippen. Daarom moeten cosmetische ingrediënten worden geïnspecteerd en getest om ervoor te zorgen dat zij aan de halal-eisen voldoen. Bijgevolg kan van sommige ingrediënten de bron niet worden vastgesteld en kunnen zij als Masjoeh of dubieus worden aangemerkt; deze ingrediënten moeten worden vermeden.

Cosmetica en verzorgingsproducten zijn een deel van ons dagelijks leven geworden en zorgen ervoor dat we ons mooi en comfortabel voelen. Moslimconsumenten moeten zich verzekeren van de halal-status van cosmetische ingrediënten door de bron, samenstelling, kwaliteit en veiligheidsaspecten te controleren. Er zijn veel niet-halal ingrediënten die kunnen worden vervangen door alternatieve halal ingrediënten die bewezen even goed of beter zijn. En outre, les ingrédients cosmétiques et de soins personnels issus de produits naturels sont psychologiquement et spirituellement sains. Ze zijn niet schadelijk voor de huid en hun bioactieve stoffen zijn doeltreffend.

More To Explore