HALAL EXPERTISE

Uw partner in halal-certificatie

Halal melk-kaas productievoorschriften.

Share This Post

Melk is een van de aanbevolen voedingsmiddelen voor moslims. Het wordt beschouwd als zuiver en smakelijk voor de consument:

En nu, in het vee, is er een les voor jou. Wij geven u te drinken van wat zich in hun buiken bevindt, tussen het afval en het bloed, een zuivere en aangename melk om te drinken.

Hoofdstuk XVI, vers 66

Melk is een bijna volledige voeding. Il fournHet levert voedingsstoffen, mineralen, vitaminen en eiwitten.it des nutriments, des minéraux, des vitamines et des protéines. Er zijn verschillende soorten zuivelproducten, gaande van weinig verwerkte producten zoals verse melk en room tot sterk verwerkte producten zoals sauzen, dressings en desserts. Bijgevolg variëren de halalvraagstukken van eenvoudig tot complex.

In de meeste landen, waaronder Australië, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Saoedi-Arabië, wordt melk meestal verrijkt met vitamine A en D. Om deze vitaminen oplosbaar te maken in melk, worden ze gemengd of gestandaardiseerd met emulgatoren zoals polysorbaten. Er kunnen ook andere functionele ingrediënten worden toegevoegd om de stabiliteit en de houdbaarheid van de melk te vergroten. Polysorbaten zijn vettige chemicaliën die gemaakt kunnen worden van plantaardige oliën of dierlijke vetten. Om halal-melk te produceren, moeten deze emulgatoren en andere functionele ingrediënten afkomstig zijn van halal-bronnen zoals plantaardige oliën. Sommige zuivelbedrijven gebruiken gelatine als verdikkingsmiddel bij de vervaardiging van chocolademelk en andere gearomatiseerde melk. Wil het product geschikt zijn voor moslimconsumenten, dan moeten zij halalgelatine of plantaardige gommen gebruiken.

Aan deze producten worden soms mono- en diglyceriden toegevoegd om te voorkomen dat de vette fase zich van de waterige fase scheidt. Er zijn zowel dierlijke als plantaardige monoglyceriden verkrijgbaar, maar voor dit doel mogen alleen plantaardige ingrediënten worden gebruikt. Dit zijn gedehydrateerde en hittebehandelde melkpoeders. Normaal gesproken worden geen andere ingrediënten toegevoegd. De dehydrator mag echter geen Haram-producten hebben gelekt.

Er zijn veel verschillende soorten kaas, die met verschillende methoden en ingrediënten worden verwerkt. Cottage cheese, bijvoorbeeld, kan worden gemaakt door melk te stremmen met zuur, waardoor het een halal proces wordt. Andere kazen, zoals mozzarella, cheddar en colby, worden gemaakt met behulp van melkstollingsenzymen en bacterieculturen. Bacteriële culturen zijn over het algemeen halal, zolang de media waarin zij worden gekweekt halal zijn, maar enzymen kunnen van veel verschillende bronnen komen, zoals in eerdere artikelen is uitgelegd. Daarom moet ervoor worden gezorgd dat de enzymen halal zijn. Sommige kazen worden gerijpt of gerijpt met behulp van bacterieculturen, schimmels of enzymen. Met enzymen behandelde kazen zijn complexer en kunnen enkele ongewenste ingrediënten bevatten.

Enzymen die op transgene wijze zijn geproduceerd, zijn niet alleen toegestaan, maar verdienen zelfs de voorkeur voor de productie van halal voedsel. Zo wordt runderstremsel van kalveren die niet volgens de islamitische voorschriften zijn geslacht, door de meeste moslims niet aanvaard, terwijl chymosine (het belangrijkste enzym in stremsel) dat microbiologisch wordt geproduceerd door transcriptie van chymosine-genen van runderen, door alle moslims wordt aanvaard, op voorwaarde dat de standaardisatie-ingrediënten en de media waarin zij zijn geteeld, geen Haram-ingrediënten bevatten en dat de fermentor niet eerder met Haram-ingrediënten is gebruikt zonder een halal-goedgekeurde reiniging. (Opmerking: Aangezien de meeste van deze producten bijna altijd koosjer zijn, wordt gewoonlijk aan deze eisen voldaan. Bij gebrek aan een koosjer certificaat zal echter een uitgebreidere halal-inspectie vereist zijn). Enzymen zijn een belangrijk punt van zorg bij de productie van halal kaas. Verscheidene enzymen worden verkregen uit varkens, die Haram zijn. Sommige enzymen zijn ook afkomstig van kalveren of andere toegestane dieren, maar als deze dieren niet op halal wijze worden geslacht, zijn de enzymen niet aanvaardbaar voor de halal-kaasproductie. Enzymfabrikanten kunnen de halalmarkt veroveren door enzymen zoals lipase via genetische manipulatie te produceren.

De geraspte kaas kan antiklontermiddelen bevatten, zoals dierlijke of plantaardige stearaten. Deze ingrediënten moeten van halal oorsprong zijn. Ces ingrédients doivent être d’origine halal. Conserveringsmiddelen kunnen eigen mengsels zijn van natamycine, natriumbenzoaten, calciumpropionaten en andere, die dierlijke emulgatoren kunnen bevatten, wat een probleem kan zijn voor moslimconsumenten. De bovengenoemde ingrediënten, met name enzymen, beïnvloeden niet alleen de conditie van de kazen, maar hebben ook een grote invloed op de bijproducten van de kaas, zoals wei. Les ingrédients ci-dessus, en particulier les enzymes, n’affectent pas seulement l’état des fromages, mais ont également un impact majeur sur les sous-produits du fromage, tels que le lactosérum. In Pakistan gebruiken de meeste melkleveranciers oxytocine-injectie vóór het melken of Farmoline-oplossing na het melken, wat een groot probleem is en moet worden aangepakt door de regelgevende/toezichthoudende autoriteiten, omdat het gevaarlijk en schadelijk wordt voor de menselijke gezondheid, en daarom als Makrooh.nts wordt beschouwd.

More To Explore